Novi Sad
02.04.2015.
16:46 > 16:48
Preduzeće "Lisje" saopštilo je da će u slučaju ako građani vozilima budu ulazili na Gradsko groblje, obezbeđenje tog kompleksa ubuduće zvati policiju.
  • rm

    10.10.2016 10:53
    reli kroz gradsko groblje
    Poštovani,
    Juče, 09.10.2016. godine, bila sam svedok relija od strane naših sugrađana, koji se odigravao na gradskom novosadskom groblju.
    Još malo pa da se uvedu saobraćajni znakovi i ograničenje brzine, jer koliko vidim, uskoro će biti i saobraćajki.
    Kakav smo mi to narod postali? Ništa nam nije sveto!
    Najstrože treba zabraniti ulazak bilo kakvog vozila u krug groblja!!!
    I ranije je bilo lica starijih od 70 koji su odlazili na grobove svojih najmilijih. Peške! A sada vam je omogućen i vozić, dragi novnosađani, pa izvolite!
  • 23.08.2015 22:31
    epilog kad su zabranili ulazak automobilima groblje je opustelo i loppvi su poceli da uzimaju sve redom jer nije bilo nikog da ih vidi.
  • Zbunjen

    03.04.2015 07:32
    Normalan
    Nije mi jasno kako mogu da uđu ako je rampa spuštena. A pored rampe je kućica u kojoj sedi radnik Lisja i samo on može da podigne rampu (dakle nije ono napuštena rampa negde u nedođiji pa je diže ko kako hoće). Ili oni provale rampu i ulete na groblje vozeći 177km/h? Molim pojašnjenje od nadležnih pre nego što se zove policija koja ionako ima preča posla!
  • Javni sektor

    03.04.2015 07:07
    Ništa vi ne radite gospodo
    Naravno da ne treba dozvoliti bahato ponašanje vozača, ali nedeljom je sasvim ok da oni koji NISU u mogućnosti da hodaju kilometrima udostojite da ih neko preveze do grobnog mesta.Ostalim danima ne.I, molim da postavite jednu rampu i za one koji prose i ometaju normalan svet koji dolazi na groblje.O Almaškom da ne govorim, gomila špriceva pored spomenika,ne bih razmišljao o posledicama ukoliko neko stane na njih, krađe da ne pominjem...
  • anonimus

    03.04.2015 06:00
    Dragi moji sugrađani
    Postavlja se pitanje kako uopšte uđu kolima na groblje pored rampe? Da li će to isto obezbeđenje koje ih za neki dinar pušta da uđu kolima zvati policiju nakon što su im podigli rampu i pustili ih da prođu???? Ako postoji rampa, a postoji, samo je treba koristiti za namenu zbog koje je postavljena- da spreči ulazak kolima na groblje svima koji nemaju odobren ulazak (a odobriti samo pogrebnim preduzećima jer im je svrha prevoz POKOJNIKA). POTPUNO zabraniti svaki vid vožnje unutar groblja. Kako to da zaboravljate električne voziće koje Lisje ima i veoma dobro je urađena putanja kojom voze. Te priče da je nekome daleko da pešači do grobnog mesta koje želi da poseti je najveća glupost, tj. loš izgovor. IMATE VOZIĆE pa ih koristite, besplatno je. Uhh, zaboravio sam da vozić treba sačekati par minuta i za to vreme sedeti na klupi kojih takođe ima na svakom stajalištu vozića. Kome je i to teško neka ne ide na groblje jer može tamo i da ostane.
  • Toma

    02.04.2015 20:49
    a cigani
    zašto taj problem ne rešite, tih reketaša koji haraju grobljem?

    I potpuno je debilno da se ne može voziti bicikl po groblju. Ljudi to groblje je ogromno, kad leti upeče zvezda da se ne sme biciklom, to su čiste budalaštine.

    Pogotovu što njihov interni prevoz više ne radi nego što radi
  • JAZZ

    02.04.2015 20:43
    Obzirom da je Lisje prebogata firma mogli bi da postave kamere na svaki ulaz kao i na druga mesta gde se to smatra potrebnim... Pomoglo bi sigurno.
  • Sale NS

    02.04.2015 20:14
    Ne razumem
    Šta znači ovaj vapaj ? To je po meni čist autogol. KAKO ta vozila ulaze pored one rampe i obezbeđenja ? O čemu ovi TS pričaju ?
  • Sofija

    02.04.2015 19:12
    Šta ćemo sa silnim prosjacima,i manijacima,koji slobodno šetaju grobljem i spopadavaju,naročito žene koje same dođu na groblje?Gde je obezbeđenje? Nikada nikog nisam videla.
  • 02.04.2015 19:06
    Ja sam dosad vidjao samo popove da se vozikaju kolima. I to ,,besnim".
  • 02.04.2015 18:45
    Konacno nesto pametno i iz tog "Lisja"...
    Evo da dozivim da procitam i nesto pametno, pozitivno i konstruktivno iz tog "Lisja". Svako objektivan, pod uslovom da poseduje minimum licnog vaspitanja i kulture,a posecuje groblje, moze da posvedoci u sta se pretvorilo to nase groblje...jednom recju,u leglo nekulture i primitivizma.
    Automobili, kamioni, traktori, motori, bicikli,voznja od 60-80 km/h, neretko po tudjim grobovima, kucni ljubimci koji zapisavaju tudje grobove...dno, dna...mesto koje bi trebalo biti oaza mira i tisine.Posetioci groblja,moji dragi sugradjani, kranje nekulturni a posebna prica su radnici "Lisja" njihovo ponasanje i odnos prema poslu koji obavljaju.
    Podrzavam ideju da se apsolutno ZABRANI ulaz motornim vozilima na groblje, cak i nedeljom.Te price o starim, nemocnim,bolesnim su samo izgovor.Postoji dovoljno bocnih ulaza na groblje tako da ni jedna tacka,parcela nije predaleka dobronamernom i pristojnom coveku,koji ima postovanje prema mestu koje posecuje.Sve ostalo je zloupotreba i primitivizam.
  • 02.04.2015 18:02
    A da Lisje ipak napravi nekakav plan i izgradi recimo dve tri arterije unakrst i omoguci svima koji nisu ''pri nogama'' da obidju svoje svaki dan?
    Ovo je sramota.
    Nisu samo stariji od 70 nesposobni za dugo hodanje.
    Trudnice, srcani bolesnici, problemi sa kukovima i kicmom...
    Zasto da invalidi ne mogu da ulaze svaki dan?
    Nasi obicaji (40 dana, godisnjice) ne tolerisu ove interne kojestarije Lisja.
    U svakoj kulturnoj sredini na velikim grobljima postoji pristup grobnim poljima. Naravno niko ne trazi da dodje autom do samog groba, ali ako treba pesaciti kilometar dva, za nekog to moze biti veliki problem....
  • 02.04.2015 17:23
    Broj kapija je konačan, a broj zaposlenih u ovom preduzeću beskonačan. Njihova je dužnost da postave čuvara na svaku kapiju koji neće dozvoliti ulazak, a ne da zbog toga ometaju rad policije. Zamislite kada bi svaka firma umesto portira na svom ulazu tražila da dežura policija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna